api_key: 'wg_deb35df836cf997c649c96f864d1e5921', "excluded_blocks_remove": [".price"] })

GRATIS LEVERING BOVEN € 50,00

Over Mambo Baskets

Mooie manden, authentiek vakmanschap én een eerlijk loon voor de makers. Met deze drie bouwstenen werd in 2017 Mambo Baskets opgericht. Elk van onze manden katapulteren je meteen zelf naar Afrika, naar de mandenmakers in Kenia, Ghana en Malawi. Ze vertellen het verhaal van sterke mensen die dankzij hun vakwerk op eigen benen staan.

Manden die een verschil maken

Een mand van Mambo Baskets maakt niet enkel een verschil in je interieur. Je helpt de makers in Afrika ook om hun gezin te onderhouden, kinderen naar school te laten gaan, de dokter te betalen, … Elke mand vertelt het boeiende verhaal van de plaatselijke mandenwevers. Wij staan rechtstreeks met hen in contact en garanderen zo dat zij een eerlijke vergoeding krijgen voor hun authentiek vakmanschap.

Elke regio heeft eigen manden

Manden maken is in Afrika een eeuwenoude traditie die van moeder op dochter wordt doorgegeven. Elke regio heeft daardoor zijn eigen unieke manier om manden te maken. Hiervoor gebruiken ze de materialen die in de omgeving te vinden zijn. Zo worden Keniaanse manden gemaakt uit sisal (vezels van de agave-plant) en Ghanese manden uit olifantsgras.

Met een mand van Mambo Baskets maak je niet enkel een verschil in je interieur. Je helpt ook kinderen naar school gaan, de dokter betalen, …

Een prachtige traditie bewaren

Toch dreigt de traditie van het mandenweven verloren te gaan. Deze manden werden vooral gemaakt om de oogst te transporteren. Vandaag gebruiken ze hiervoor plastic zakken, want die zijn goedkoper en eenvoudiger te maken. Zo dreigt dit prachtige ambacht verloren te gaan. Met Mambo Baskets willen we dit helpen in stand houden door de mooie manden ook in Europa te verkopen.

Wedden dat een Mambo Basket ook in jouw interieur prachtig zal staan?

Wil je zelf je unieke mand ontwerpen?

In de website vind je een groot assortiment aan verschillende manden. Maar wil je een persoonlijke touch geven aan je mand? Ook dat kan. Stuur een mailtje naar info@mambobaskets.be, en laat ons weten welke kleuren en afmetingen je wil. Wij zorgen ervoor dat jouw unieke mand wordt gemaakt die perfect past in je interieur, in je kantoorgebouw, … Natuurlijk is de levertermijn hiervoor langer dan bij de manden die je in de webshop vindt. Vraag ons gerust meer informatie over hoe lang het zal duren om jouw persoonlijke manden te laten maken.