api_key: 'wg_deb35df836cf997c649c96f864d1e5921', "excluded_blocks_remove": [".price"] })

GRATIS LEVERING BOVEN € 50,00

Een nieuwe collectie manden, dezelfde prachtige verhalen.

Minimal en Natural

Mambo Baskets lanceert een nieuwe collectie kwalitatieve manden zoals u dat gewend bent. Deze nieuwe collectie is geïnspireerd door de stijlen minimal en natural. In de volledige collectie zijn 4 kleuren terug te vinden: zwart, beige, wit en grijs. Hierdoor kan je alle manden uit deze collectie perfect met elkaar combineren.

Een nieuwigheid in deze collectie zijn de prachtige lederen handvaten op de XL en XXL manden. Dit geeft de manden een mooie uitstraling en zorgt ervoor dat je ze gemakkelijk kan gebruiken als wasmand, speelgoedmand, …

Over Mambo Baskets

Mooie manden, authentiek vakmanschap én een eerlijk loon voor de makers. Met deze drie bouwstenen werd Mambo Baskets in 2017 opgericht. Elk van onze manden katapulteren je meteen zelf naar Afrika, naar de mandenmakers in Kenia, Ghana en Malawi. Ze vertellen het verhaal van sterke mensen die dankzij hun vakwerk op eigen benen staan.

Manden die een verschil maken

Een mand van Mambo Baskets maakt niet enkel een verschil in je interieur. Je helpt de makers in Afrika ook om hun gezin te onderhouden, kinderen naar school te laten gaan, de dokter te betalen, … Elke mand vertelt het boeiende verhaal van de plaatselijke mandenwevers. Wij staan rechtstreeks met hen in contact en garanderen zo dat zij een eerlijke vergoeding krijgen voor hun authentiek vakmanschap.

Elke regio heeft eigen manden

“Manden maken als antwoord op de aanhoudende droogte”

Manden maken is in Afrika een eeuwenoude traditie die van moeder op dochter wordt doorgegeven. Elke regio heeft daardoor zijn eigen unieke manier om manden te maken. Hiervoor gebruiken ze de materialen die in de omgeving te vinden zijn. Deze nieuwe collectie manden werd gemaakt in Kenia.

De Keniaanse manden zijn gemaakt door vrouwen uit de Kamba-stam. Ze worden vervaardigd uit sisal of uit bananenbladeren. Sisal is een vezel die ze halen uit agave-planten. Deze vezel is heel buigzaam, zodat de Keniaanse manden iets soepeler zijn dan deze uit de andere gebieden.

Dit verhaal is een prima voorbeeld van waar Mambo Baskets voor staat. De aanhoudende droogte deed de inkomsten uit de landbouw dalen. Daardoor hadden de mensen van de Kamba-stam te weinig geld om hun gezin te onderhouden. Zo zijn ze agaven beginnen kweken. Die planten hebben heel weinig water nodig, en de sisal-vezels van de plant zijn ideaal om manden mee te maken. Met de opbrengst van de verkoop van de manden lukt het de vrouwen wel om hun gezin te onderhouden, de school en medische kosten te betalen.

 

Met een mand van Mambo Baskets maak je niet enkel een verschil in je interieur. Je helpt ook kinderen naar school gaan, de dokter betalen, …

Een prachtige traditie bewaren

Toch dreigt de traditie van het mandenweven verloren te gaan. Deze manden werden vooral gemaakt om de oogst te transporteren. Vandaag gebruiken ze hiervoor plastic zakken, want die zijn goedkoper en eenvoudiger te maken. Zo dreigt dit prachtige ambacht verloren te gaan. Met Mambo Baskets willen we dit helpen in stand houden door de mooie manden ook in Europa te verkopen.

Nathalie Snoeckx, gevallen voor een prachtige Afrikaanse traditie

Nathalie Snoeckx heeft Mambo Baskets in 2017 opgericht. Deze van oorsprong Belgische dame verhuisde naar Kenia voor het werk van haar man. Daar ontdekte ze de prachtige Keniaanse manden en besliste ze om de makers te helpen. Na een lange zoektocht kwam ze in contact met Jacinta. Die leerde haar alles over de kunst van mandenmaken. Zo kon Nathalie het idee van Mambo Baskets realiseren… en kan jij in hun webwinkel (www.mambobaskets.be) mee genieten van het authentieke Afrikaanse vakwerk.

 De nieuwe collectie is vanaf juni verkrijgbaar in de webshop en in de maanden juli, augustus en september in de pop-up the List in Knokke.

 

Share this: